hygiëne in de salon

Bij Trimsalon Trimsalon House of Dogs staat de hygiëne hoog in het vaandel. Een goede hygiëne is belangrijk voor een goede werksfeer, maar ook voor het tegengaan van overdracht van besmettelijke aandoeningen en parasieten.

Standaard hygiëne in de salon

Bij Trimsalon House of Dogs wordt er een vast hygiëneprotocol gehanteerd. Wij beschikken over een meervoud van de te gebruiken materialen tijdens de trimbeurt. De materialen worden alleen voor het desbetreffende dier gebruikt, dat op dat moment op de trimtafel behandeld wordt. Tijdens de trimbeurt worden de haren op de grond en de trimtafel regelmatig verwijderd en in een afgesloten prullenbak gedaan. Restanten van huidaandoeningen in de vacht krijgen zo geen kans om zich te nestelen in naden en kieren om vervolgens andere dieren te besmetten. Wanneer de trimbeurt beëindigd is, worden zowel de trimtafel als de trimmaterialen zoals scharen, tondeusekoppen, borstels en kammen ontsmet.

Wij streven ernaar om zo weinig mogelijk dieren tegelijk en zo kort mogelijk in de trimsalon te hebben. Indien er meerdere dieren tegelijk in de trimsalon aanwezig zijn, komen deze niet met elkaar in contact. De aanwezige dieren staan op tafel of mogen op hun baasje wachten in de professionele wachtruimte voor dieren. Zo kunnen ze nooit lastig gevallen worden door andere dieren en kunnen even uitrusten na de lange vermoeiende trimbeurt. Veel dieren gaan dan ook slapen tijdens het wachten. Het gescheiden houden van de dieren beperkt zo ook de overdracht van besmettelijke aandoeningen.

De baden wordt na elk gebruik nagespoeld en vuiligheid wordt verwijderd. Aan het einde van de dag wordt de salon grondig afgesopt, gestofzuigd en gedweild. De te gebruiken schoonmaakmiddelen zijn speciaal voor het reinigen, desinfecteren en ontsmetten van dierenverblijven en zijn dus niet schadelijk voor de dieren. Daarnaast worden de schoonmaakmiddelen met elkaar afgewisseld om resistentie van bacteriën te voorkomen.